Guvernul a aprobat prelungirea închiderii minei Lupeni

Guvernul a aprobat în ședință memorandumul cu tema “Încadrarea ajutorului individual pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive Petrila, Paroșeni și Uricani din cadrul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) și pentru minele Lonea și Lupeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român pentru perioada 2017-2024”.  Acum, trebuie informat Consiliul Concurenței și Comisia Europeană pe acest subiect.

“S-a aprobat memorandumul. Vineri îl trimitem la Consiliului Concurenței șI la Comisia Europeană”, a declarat Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Complexul Energetic Hunedoara a atras din subvenție sume doar până în luna iulie.

 

“Avem o hotărâre de Guvern în vigoare care  produce efecte din punct de vedere al ajutorului de stat, compania  a beneficiat de acest ajutor până la luna iulie, nu a ajuns la termenul de scadență, luna septembrie. Avem un PIA actualizat care arată că din punct de vedere tehnic, mediu, ecologic șI social este necesară prelungirea șI este dreptul statului român ca să poată să prelungească, dar nu mai târziu de 2018. avizul Comisiei Europene este o obligație a dreptului pe care statul îl are de a continua activitatea până în 2018, dacă constată, dar nu mai târziu de 2018, cu obligația de a informa Comisia Europeană în anul carbonifer respective, lucru care l-am făcut”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Energiei.

[slideshow_deploy id=’27028′]