Reparații tărăgănate de constructor

Zeci de producători care-și desfăceau produsele în hala din cadrul Pieței Centrale Petroșani înregistrează pierderi masive din cauză că reparațiile la acoperișul clădirii sunt tărăgănate.

 

Primăria Petroșani a licitat lucrările pentru reparația acoperișului halei din cadrul Pieței Centrale Petroșani și a alocat fondurile necesare, însă deși a stipulat prin contract că lucrarea trebuie realizată ”în regim de urgență”, câștigătorul licitației încă nu s-a apucat de lucrări. Abia miercuri a depus garanția și va mai dura o perioadă până când se va apuca de organizarea de șantier. În tot acest timp, de pierdut au micii producători care-și desfăceau produsele în spațiul închis. Pierderile înregistrate sunt substanțiale în condițiile în care stau cu lacătul pe afacere încă din 3 septembrie. Totodată, Administrația Piețelor colectează mai puțini bani și se vede nevoită să-și oprească toate investițiile preconizate pentru acest an.

”Lucrările ar trebui să înceapă cât mai curând, cât este încă vreme bună. Oamenii deja vin în fiecare zi la noi și ne întreabă de ce întârziem, pentru că ei pierd la fel ca noi. Constructorul a venit și a văzut despre ce este vorba, a depus garanția și mai trebuie doar să se apuce de reparații”, spune șeful Administrației Piețelor Petroșani, Sorin Crețu. Pe de altă parte, surse de încredre spun că firma care a căștigat licitația, o societate din București, a încercat imediat după ce a fost desmenată câștigătoare să obțină o suplimentare a fondurilor pe motiv că lucrările sunt mai complexe. Primăria Petroșani a refuzat categoric să accepte orice act adițional iar societatea a fost avertizată că îi va fi reziliat contractul. Reamintim că Hala Pieței Centrale Petroșani a rămas fără acoperiș în urma unei furtuni puternice, pagubele înregistrate fiind de circa 400 de mii de lei.

[slideshow_deploy id=’17636′]