Echipele Apa Serv Valea Jiului cutreieră Valea

Operatorul de apă și canal din Valea Jiului verifică echipamentele care înregistrează consumul de apă al abonaților, în condițiile în care multe apometre sunt expirate iar consumatorii au ”uitat” să le mai trimită către laboratorul de verificare.

Acțiunea se desfășoară în toate cele șase localități ale Văii Jiului, iar angajații societății merg la toți abonații și verifică dacă apometrele mai sunt în perioada de valabilitate ori trebuie trimise către verificare metrologică. Campania are dublu rol spun specialiștii societății, pentru că astfel se poate stabili consumul real al abonatului și pot fi identificate și eventuale defecțiuni.

”Acum s-au verificat apometrele din zona de nord a municipiului Petroșani, dar pe lângă această verificare mai identificăm și consumatorii care au fost conectați la rețelele vechi și încă nu s-au branșat la cele noi. Mai exact, în prima parte a proiectului european de rabilitare a rețelelor de apă și canal, în unele zone au fost realizate rețele noi de alimentare, dar consumatorii fie mergeau în paralel fie nu s-au branșat la acestea. Aceste lucruri sunt acum identificate și corectate. Apoi mai sunt situații în care unele apometre nu mai corespund și înregistrează un consum de apă eronat iar abonatul se vedea pus în situația de a plăti mai puțin decât a consumat sau mai mult”, a declarat directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. Tot în cadrul acestei acțiuni, specialiștii societății mai au în vedere și punctele vulnerabile ale rețelelor, acolo unde au fost defecte repetate. Problemele descoperite sunt remediate acum, cât vremea încă mai permite echipelor tehnice să intervină, astfel ca pe timp de iarnă să fie cât mai puține intervenții la rețelele de distribuție.

[slideshow_deploy id=’36591′]