Sistemul de monitorizare îşi dovedeşte eficiența

Pe tot parcursul anului, polițiștii locali din Petroșani au dat sute de avertismente verbale ori amenzi contravenționale după ce au descoperit abateri cu ajutorul sistemului video de supraveghere.

Sistemul de supraveghere video din Petroşani îşi dovedeşte utilitatea, iar datorită celor camerelor  mobile şi fixe, poliţiştii locali au reuşit să identifice mai multe abateri pentru care au dat sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe pentru tulburarea liniştii publice sau pentru cerşetorie. Proba video provenită de la sistemul de supraveghere a ajutat şi în anchete penale instrumentate de poliţişti şi procurori.

„Sistemul supraveghere video este cu adevărat de folos şi ar ajuta şi mai mult la menţinerea unui climat de siguranţă dacă va fi extins. Am descoperit foarte multe abateri, în special legate de circulaţia rutieră. Spre exemplu, şoferii care îşi urcă autoturismele pe zona pietonală imediat sunt întâmpinaţi de echipajul nostru şi mulţi sunt surprinşi. Se întreabă cum de i-am văzut aşa de repede, iar după ce le arătăm camerele nu mai au nimic de obiectat. Au fost acordate sancţiuni şi pentru altercaţii ori alte abateri descoperite tot cu ajutorul sistemului de monitorizare video”, a declarat Nicolae Stăncioi, şef Birou Poliţia Locală Petroşani.

[slideshow_deploy id=’27126′]