Turismul generează fonduri la bugetele locale

Turismul este generator de fonduri la bugetele locale din Valea Jiului. autoritățile locale din Lupeni susțin că stațiunea montană Straja contribuie major la buget. Sunt 4000 de locuri de cazare în stațiunea montană.

“Vom face în așa fel încât toți turiștii care vin să înțeleagă că trebuie să plătească o sumă de bani pentru parcare pentru că acolo avem casieri, avem oameni care dirijează circulația astfel încât oamenii să știe câte locuri de parcare mai sunt libere, avem nevoie să platim și noi salariile respective. Am transmis administratorilor din Straja că nu trebuie să îi mai intereseze doar câștigurile proprii și că trebuie să înțelegem că toată lumea trebuie să câștige. În primul rând turistul trebuie să câștige prin faptul că el trebuie să se simtă bine, copii să poată fi plimbați astfel încât să nu existe pericole de accident. În stațiunea Straja au fost investiți zeci de milioane de euro și aceștia trebuie să aducă un plus comunității. Sunt convins că cei care administrează cabanele vor înțelege faptul că toți cei care lucrează la cabane trebuie să aibă cărți de muncă, toți turiștii trebuie să primească facturi”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului LUpeni.

 

Un raport al ITM arată că în Straja se lucrează la “negru”. Autoritățile vor să “albească” turismul.

“Am luat un raport al ITM-ului referitor la stațiunea Straja și am atras atenția administratorilor cabanelor că mai există situații în care se mai lucrează și la negru. Vom forma o echipă de control la primăria Lupeni împreună cu Poliția Locală și cu Poliția Națională și vom face controale zi de zi astfel încât toate aceste pachete de sărbători să fie trecute în facturi. Avem capacitate de 4000 de turiști în fiecare zi. Avem 265 de cabane la care dacă punem în medie 15-20 de locuri la fiecare cabană. Mă bucureă faptul că este singurul domeniu unde reușim să atragem bani din afara Văii Jiului. Avem copii în diferite centre universitare din țară unde trimitem bani pentru ei dar reușim pe altă parte ca o parte din acești bani să revină la noi în municipiu”,  a încheiat Lucian Resmeriță.

În ultimii ani, stațiunea montană Straja a cunoscut o adevărată expansiune. Turiștii aleg stațiunea ca destinație turistică de weekend.

[slideshow_deploy id=’24093′]