Familiile de pe strada Coasta și-au văzut visul împlinit

Apa Serv Valea Jiului a reușit să finalizeze rețeaua de alimentare cu apă potabilă pentru zeci de familii situate într-o zonă greu accesibilă a Petroșaniului. Termenul prognozat pentru finalizarea lucrării era prognozat pentru mijlocul lunii decembrie. Ieri, pe noua rețea s-a dat drumul la apă și mai durează câteva zile până când oamenii vor avea apă în case.

 

După proiectul de alimentare cu apă finalizat în Uricani, pe strada Strada Şerponilor, Apa Serv Valea Jiului este gata să branșeze la rețea alte zeci de gospodării din Petroșani, înainte de termen. Oamenii, cei mai mulți în vârstă, vor avea apă potabilă în case după aproape 50 de ani de așteptare. Investiția este realizată de Apa Serv Valea Jiului în parteneriat cu Primăria Petroșani și acum se fac probele tehnologice. „Am terminat de băgat toată țeava în pământ, luăm probe și dăm drumul la apă. Facem imediat și branșamentele la oameni, iar cred că de marți aceste familii vor putea bea apă de la rețeaua publică. Eu credeam că vom finaliza lucrarea abia după 15 decembrie, pentru că era destul de mult de muncă. Colegii mei s-au întrecut pe ei și pot spune că până în data de 1 decembrie, oamenii vor avea apă în casă. Le-am dat oamenilor deja ce apometre trebuie să-și ia, să finalizăm cât mai repede. Nu le vom lua taxă de branșare, iar oamenii sunt extrem de mulțumiți, n-au crezut în viața lor că vor avea apă în case”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Familiile de pe strada Coasta, ani în șir, au fost nevoite să-și care apa potabilă cu căruțele. Atât pentru ei cât și pentru animale, iar dacă nu era de ajuns, puțurile săpate mai jos de așezarea lor au secat de la an la an. Visul celor circa 50 de familii se va împlini, pentru circa 30 dintre ele până de Ziua Națională iar pentru restul din primăvara anului viitor.

[slideshow_deploy id=’36590′]