Natalia Intotero îngrijorată de copiii lăsați fără părinți

Zeci de mii de copii cresc departe de părinți. Adulții au plecat în străinătate în căutarea unui trai mai bun, însă o stabilitate financiară vine cu sacrificii. Copiii cresc departe de părinți. Potrivit deputaului PSD, Natalia Intotero, în România circa 85.000 de copii sunt despărțiți de părinții lor.

“Conform statisticilor oficiale, peste 85.000 de copii din România au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Mai mult, patru din zece dintre aceștia sunt complet lipsiți de grija părintească, având ambii părinți plecați peste hotare sau provenind din familii în care părintele este unic susținător este plecat. O serie de studii realizate de-a lungul ultimilor ani au arătat că datele oficiale surprind doar o parte din dimensionarea fenomenului, estimările indicând între 170.000 și 350.000 de copii în această situație. Acești copii se confruntă cu dificultăți de ordin emoțional, social și educațional. În plus, lipsa părinților sau a unui reprezentant legal poate duce la limitarea accesului copiilor la servicii de sănătate, educație și beneficii sociale”, arată deputatul PSD, Natalia Intotero.

În acest sens, deputatul vrea să afle de la Lia Olguța Vasilescu “care sunt programele pe care Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin instituțiile abilitate le are în derulare pentru protejarea acestor copii”.

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)