Criză pe piaţa muncii din România

Deputatul PSD Hunedoara, Natalia Intotero strage atenţia asupra unei probleme cu care se confruntă angajatorii din România.

România se confruntă cu probleme în ceea ce privește forța de muncă calificată. școlile de meserii au fost desființate, iar oferta școlilor profesionale nu corespunde întocmai cu cerințele de pe piața muncii. Angajatorii își găsesc cu greu oameni calificați în anumite domenii. România ocupă locul al treilea, în regiune, după dificultatea de a găsi forță calificată de muncă.

“Cazul României nu este singular în această zonă a Europei, noi fiind pe locul al treilea după Cehia și Ungaria. Piața înregistrează o cerere în creștere de meseriași, care sunt greu de găsit, iar oamenii de afaceri din turism sunt și ei preocupați de lipsa forței de muncă specializate. Cert este că ne aflăm în fața unei provocări pentru a cărei rezolvare ar trebui să corelăm sistemul de educație la ceea ce se întâmplă în piața reală, a cererii de forță calificată de muncă”, arată Natalia Intotero, deputat PSD.

De altfel, deputatul vrea să afle de la ministrul Educației, dacă există programe la nivelul ministerului care să coreleze sistemul educațional cu cerințele de pe piața muncii. De-a lungul timpului această problem a fost ridicată și de angajatori, care au subliniat că au dificultăți în ceea ce privește forța de muncă calificată.

[slideshow_deploy id=’36590′]



« (Știre anterioară)