Cine e vinovat pentru accidentele miniere?

Cine se face vinovat pentru moartea a trei mineri? Încă nu se știe răspunsul la întrebare. Anchetele în cazul accidentelor de la minele Lupeni și Uricani sunt suspendate.

Luna octombrie a fost una neagră în Valea Jiului. două accidente de muncă soldate cu morți au avut loc în subteranele Văii Jiului. În accidentul de muncă de la începutul lunii octombrie de la mina Lupeni doi oameni și-au pierdut viața. Cercetările sunt complexe, fiind angrenate cadre didactice de la Universitatea din Petroșani. Din cauza complexității cazului, ancheta nu a fost finalizată, aceasta fiind suspendată în momentul de față.

“În cazul accidentului de la mina Lupeni sunt angrenate în cercetări patru catedre de la Universitatea din Petroșani. Este o anchetă complexă. Noi nu îi putem forța”, a declarat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

Doi mineri și-au pierdut viața și unul a fost rănit în urma unei surpări care s-a produs pe 5 octombrie într-un abataj al Minei Lupeni. Un alt accident de muncă a avut loc la sfârșitul lunii octombrie, la mina Uricani, parte a Societății NAționale de Închideri Mine Valea Jiului. Nici în acest caz, ancheta nu este finalizată.

“Pentru accidentul de la mina Uricani așteptăm ca INSEMEX să finalizeze expertiza”, a mai subliniat sursa citată.

Până când, specialiștii de la INSEMEX și Universitatea Petroșani nu finalizează cercetările, anchetele sunt suspendate. Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara așteaptă ca specialiștii să își finalizeze rapoartele, pentru ca mai apoi să poată continua cercetările.

[slideshow_deploy id=’24093′]



(Următoarea știre) »