Ministerul Energiei riscă amendă judiciară din cauza problemelor de la CEH

Ministerul Energiei riscă o sancțiune cu amendă judiciară din cauza schimbărilor de la Complexul Energetic Hunedoara.

În dosarul dintre Ringo Dămureanu, fost membru al Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara și Ministerul Energiei, Curtea de Apel Craiova a trimis adrese către pârâți încă din luna octombrie. La termenul din luna noiembrie, aceeași instanță a trimis adresă “către pârâtul Ministerul Energiei, pentru a se comunica dacă au existat, sau nu, acte care au stat la baza emiterii Ordinului M.E.nr.088/02.05.2017 şi, în caz afirmativ, să se înainteze aceste acte. De asemenea,pârâtul Ministerul Energiei va comunica dacă s-a înregistrat şi dacă s-a soluţionat cererea formulată de reclamant în procedura prealabilă”. Ministerul trebuia să ofere răspuns judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova până la termenul din luna decembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Acum, ministerul de resort riscă o amendă judiciară.

“Se revine cu adresă către pârâtul Ministerul Energiei, cu menţiunea că, în cazul în care, până la termenul din 11.01.2018, nu se va conforma, se va aplica sancţiunea amendării judiciare, potrivit art.187 al.(1)pct.2, lit.g) C.pr.civ.”, arată soluția Curții de Apel Craiova.

Ringo Dămureanu a fost revocat din Consiliul de Administrație al CEH în data de 3 mai. În locul acestuia fusese numit la acel moment Alexandru Prepeliță. La rândul său și acesta a fost revocat din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)