Risc crescut de avalanșă

Salvatorii montani spun că la peste 1800 de metri altitudine există pericolul ca zăpada să plece iar cei care se aventurează pe trasee riscă să fie suprinși de avalanșe.

Vremea din următoarele zile se anunță călduroasă iar pericolul crește și mai mult spun cei de la Salvamont România. ”Riscul producerii de avalanşe la altitudini mai mari de 1800 m este mare şi se va menţine la acest nivel şi în zilele următoare. Sub această altitudine, în zonele cu depunere de zăpadă, riscul producerii de avalanşe este moderat.

Turiștii care doresc să practice sporturi de iarnă în zona montană din exteriorul staţiunilor turistice sunt rugaţi să solicite informații despre starea traseelor, a zăpezii precum şi despre evoluţia vremii, echipelor Salvamont şi să fie dotați cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare/căutare în avalanşă).

Dacă totuși aveți de gând să mergeți pe munte, țineți cont de chestionarul care evaluează riscul de avalanșă”, sunt recomandările salvatorilor montani.

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »