O nouă încercare pentru hunedorenii solicitanți de pașapoarte

Deputatul PSD, Ilie Toma, a revenit la Ministerul de Interne cu o nouă solicitare privind deschiderea unor noi servicii de eliberare a pașapoartelor, în județul Hunedoara. este de notorietate faptul că hunedorenii au așteptat la cozi interminabile pentru a-și întocmi documentele de călătorie. La sfârșitul lunii decembrie, ministrul de Interne, Carmen Dan i-a răspuns deputatului hunedorean.

“Referitor la faptul că pentru eliberarea unui pașaport cetățenii “sunt nevoițI să se deplaseze la un singur serviciu pe județ”, respectiv cel din municipiul Deva, precizăm faptul că, tocmai pentru a veni în sprijinul solicitanților de pașapoarte, începând cu data de 18 octombrie 2012, a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 992/2012 pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.693/2004 privind modul de organizare și funcționare a serviciilor publice comnitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple, cu o dispoziție nouă care prevede faptul că, prin ordin al Prefectului, cu avizul Direcției Generale de Pașapoarte, se pot înființa puncte de lucru ale serviciului public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple electronice, în altă localitate decât cea în care își are sediul serviciul public comunitar respectiv”, arată răspunsul Ministerului de Interne.

În urmă cu câțiva ani, la Petroșani a fost înființat un astfel de serviciu. Și aici, în decursul anilor mii de persoane și-au întocmit pașapoartele.

“Prin urmare, în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Hunedoara a fost înființat un punct de lucru în orașul Petroșani (program de lucru: joi – 10:00 – 14:00), unde sunt preluate, săptămânal, cereri de eliberare a pașapoartelor simple electronice, respectiv eliberate astfel de documente”, mai arată răspunsul.

[slideshow_deploy id=’13837′]