„Magneți” alungați cu focuri de armă

Un paznic este cercetat penal pentru că a tras cu pistolul, o armă neletală cu bile de cauciuc, în dreptul unui grup care ar fi încercat să fure fier vechi.

„Poliţiştii Postului de Poliție T.F. Deva au fost sesizați prin Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă  112 cu privire la faptul că un bărbat de 46 de ani, din Deva, în timp ce traversa liniile de cale ferată ale Stației C. F. Deva (pe sub vagoanele de marfă), dinspre clădirea stației spre strada Nicolae Grigorescu, asupra sa a fost efectuat uz de armă de către personalul care asigura paza unei garnituri de tren de marfă.

            În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în Stația C.F.R. Deva erau garate  30 de vagoane de marfă încărcate cu fier, care  urmau a fi transportate de către un operator privat de transport către o societate comercială din judeţul Constanța. Unul dintre agenţii de pază care asigurau paza garniturii de vagoane, un constănţean de 26 de ani,  a observat mai multe persoane în apropierea garniturii de vagoane, iar după ce le-a somat verbal,  a efectuat un foc de armă în plan vertical cu arma neletală din dotare (cu cartușe cu gloanțe de cauciuc), pentru a  îndepărta respectivele persoane din zona vagoanelor”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara. După incident, un bărbat de 46 de ani, din Deva, a sunat la 112 și a afirmat că ar fi fost rănit de un proiectil tras de agentul de pază. A cerut să vină un echipaj medical, dar, când echipajul medical a ajuns la domiciliul acestuia, a refuzat acordarea de îngrijiri medicale sau internarea într-o unitate medicală. „Din primele verificări, echipajul medical a constatat că deveanul prezintă o excoriație de circa 1 cm. lungime, în zona superioară a scalpului.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept și lovire sau alte violențe, urmând ca, în funcţie de materialul probator administrat, să fie stabilite circumstanţele exacte ale comiterii faptelor reclamate şi dispunerea de măsuri legale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva”, mai spune sursa citată.(Următoarea știre) »