Dobânzi atractive pe anul 2017 pentru participanții la sistemul CAR Parângul IFN Petroșani

Anul 2017 a reprezentat pentru CAR Parîngul IFN, din nou, un an foarte bun, cu rezultate deosebite înregistrate la majoritatea indicatorilor tehnici care definesc activitatea acestei apreciate instituții financiar nebancare din Valea Jiului.

Toate aceste performanțe se regăsesc deja în distribuirea beneficiului pentru anul 2017 cuvenit membrilor CAR Parîngul IFN Petroșani. Astfel, potrivit unei informări făcute la începutul acestui an de Comitetul Director al CAR Parîngul IFN, dobânzile pentru fondul social deținut în cadrul acestei Case de Ajutor Reciproc de către membrii săi pornesc de la 4,5% din valoarea fondurilor sociale depuse de aceștia. În plus, CAR Parîngul IFN acordă și câteva sporuri de fidelitate ale dobânzilor, pentru membrii cu o vechime mai mare, după cum urmează:

  • bonus de 1% pentru membrii cu vechimea cuprinsă între 5 și 10 ani, pentru care valoarea dobânzii la fondul social aferentă anului 2017 crește la 5,5%;
  • bonus de 2% pentru membrii cu vechimea de peste 10 ani, pentru care valoarea dobânzii la fondul social aferentă anului 2017 crește la 6,5%;

În vederea încurajării participanților minori la sistemul de economisire al CAR Parîngul IFN, pentru anul 2017 se acordă o bonificație de 4% la ”Fondul Viitorul” pentru minori, valoarea totală a dobânzii distribuite acestora ridicându-se la 8,5%.

21”Este evident pentru oricine, dar cu atât mai mult pentru membrii casei noastre de ajutor reciproc, că datorită unei activități economico-financiare foarte bune și în anul 2017, putem acorda dobânzi relativ mari comparativ cu cele existente pe piața bancară pentru depozitele în lei. Acesta este un rezultat al performanței înregistrate de echipa noastră, de colegii de la toate agențiile CAR Parîngul IFN, cărora le mulțumesc, dar este în același timp un rezultat al încrederii pe care noi toți, membrii acestei case de ajutor reciproc, o avem unii față de ceilalți, iar pentru asta desigur, le mulțumesc membrilor noștri”, a declarat Dumitru Răscolean, președintele CAR Parîngul IFN.

Distribuirea dobânzilor pentru anul 2017 a început deja, dar e bine de știut și faptul că de acestea nu beneficiază membrii care au înregistrat întârzieri la plata ratelor pentru împrumuturile contractate. De asemenea, sunt exceptați de la plata cotelor de beneficiu, membrii care nu au efectuat depuneri în fondul social, în cursul anului trecut, pe o perioadă de minim 6 luni sau cei care s-au înscris în sistem abia în lunile octombrie, noiembrie sau decembrie 2017.

Beneficiul se calculează aplicându-se procentele de 4,5%, 5,5%, 6,5% sau 8,5% (după caz) la soldul mediu ponderat al fondului social al fiecărui membru aflat în drept.

 

[slideshow_deploy id=’19661′]