DIICOT intră pe fir în dosarul jafului de la CEH

Achetele polițiștilor privind destructurarea grupărilor care se ocupă de furtul și comercializarea huilei extrasă de CEH, s-au concretizat într-un nou dosar ce vizează mafia cărbunarilor.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în dosarul mafiei huilei sunt implicate persoane importante care au avut legătură cu compania energetică hunedoreană, dar mai ales cu subunitățile miniere. Pe de altă parte, anchetatorii care au lucrat la dosarul cărbunarilor și au destructurat o parte a rețelei, au fost amenințați în mod repetat. ”Li s-au trimis mesaje de amenințare pe telefoanele mobile, încercări nereușite de intimidare. Se cunoaște identitatea celor care au recurs la asemenea acțiuni dar mai ales a celor care i-au îndemnat”, mai spun sursele noastre. Polițiștii de la Serviciul Transporturi Timișoara au destructurat în luna ianuarie o rețea de hoți de huilă, au confiscat sute de tone de huilă iar 12 suspecți au fost reținuți.

Razia de amploare a avut loc în cursul nopții iar mai multe camioane încărcate cu huilă au fost oprite în trafic și puse sub sechestru de către polițiști. ” Cărbunele era încărcat în vagoanele CFR şi transportat la Mintia, iar pe traseu era furat din aceste vagoane. Până în prezent au fost monitorizate mai multe transporturi de minereu de cărbune sustras, transportul efectuându-se cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone. Preţul de vânzare este de aproximativ 500 lei pe tonă. Cărbunele furat se comercializa către persoane fizice şi agenţi economici, fiind obţinute sume de bani sau cantităţi de cereale în schimb.

Suspecţii vor fi cercetaţi pentru infracţiuni de furt calificat şi complicitate la furt calificat”, spuneau cei de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Timişoara.

[slideshow_deploy id=’27028′]