Vulcanul testează piața europeană a producătorilor de autobuze online

Municipalitatea din Vulcan este, după cum deja se știe, lider de proiect în ceea ce privește implementarea programului european prin care, împreună cu celelalte UAT-uri din Valea Jiului dar și în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara, se dorește implementarea cu succes la nivelul regiunii Văii Jiului, a unui ambițios proiect de transport public rutier, prin utilizarea unei linii verzi de autobuze electrice.

Proiectul, intitulat ”Green Line Valea Jiului” este deja în fază avansată de elaborare, urmând a fi depus către organismele de finanțare din fonduri europene, la data de 20 martie 2018.

Primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile, care a asumat calitatea de lider de proiect, apreciază că în scopul definirii cât mai exacte a tuturor parametrilor tehnici necesari pentru exploatarea acestei linii de autobuze, s-au efectuat mai multe studii de piață, la nivelul producătorilor de astfel de echipamente. În acest context s-a înscris și vizita efectuată, săptămna trecută, în Turcia, acolo unde se află linia de producție a unui important producător de autobuze electrice din Europa.

Oportunitatea oferită în cursul săptămânii trecute de a vedea la fața locului un astfel de producător, a permis conducerii Primăriei municipiului Vulcan, să aducă în elaborarea proiectului toate informațiile necesare. Vizita efectuată de primarul Gheorghe Ile împreună cu directorul tehnic Cosmin Capriș, la producătorul de autobuze electrice KARSAN din Turcia – Bursa a fost un prilej de cunoaștere a tuturor detaliilor tehnice care trebuie manageriate în viitoarea activitate de transport public rutier.

”Green Line – linia de transport rutier public cu autobuze electrice, se înscrie în totalitate în seria proiectelor cu impact important în calitatea vieții oamenilor din Vulcan și din Valea Jiului. Ne apropiem de etapa de implementare a acestuia, care pentru Vulcan aduce mai multe avantaje, implicit cel al unor noi locuri de muncă. Am fost prezent în aceste zile, în Turcia, pentru a analiza direct, la sediul unui important producător de echipamente electrice pentru transport în comun, ce costuri presupune o astfel de achiziție”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Conform proiectului, Vulcanul își asumă o bună parte din managementul acestei activități, motiv pentru care este important să se poată face cele mai fiabile achiziții de echipamente și cu costuri de mentenanță care să poată fi acoperite și în perioada când proiectului va deveni auto-sustenabil. Finanțarea proiectului este asigurată de Uniunea Europeană, iar implementarea acestuia va începe după aprobarea finanțării.

[slideshow_deploy id=’20328′]