Control pe Autostrada Lugoj-Deva

Ministrul Transporturilor Lucian Şova a făcut o inspecție la şantierele autostrăzii Lugoj-Deva, împreună cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), ai Poliţiei Rutiere şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), precum şi cu prefecţii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene Timiş şi Hunedoara.

Pe lotul 3 al autostrăzii (21 km) specialiştii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului şi deficienţe în execuţie. Lucrau doar 90 de muncitori şi 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul Lucian Şova a plecat de pe şantier.

„Stadiul fizic şi financiar al acestui tronson este de 82%. Pe lotul 3 au apărut o serie de probleme din cauza lucrărilor neconforme şi a mobilizării slabe a antreprenorului cu care reprezentanţi ai MT şi CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuţii pentru remediere.Asocierea a primit până acum penalizări de 1,5 milioane euro.Pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva (22 km) firmele asociate sunt foarte bine mobilizate: 700 de oameni pe şantier şi 300 de utilaje. Se lucrează în ritm susţinut, iar stadiul fizic de execuţie este 76%. Mai sunt necesare lucrări precum cele de la nodul Şoimuş – lucrări de infrastructură, suprastructură şi rampe pasaj – şi de finalizat elemente de siguranţă a circulaţiei”, arată Ministerul Transporturilor.