Dosar penal şi amenzi usturătoare pentru poluarea de pe Mureş

Garda Naţională de Mediu (GNM) – Comisariatul Judeţean Mureş a decis amendarea Termocentralei Iernut, aparţinând SNGN Romgaz, cu suma de 100.000 lei, în timp ce Administraţia Bazinală de Apă Mureş a aplicat o contravenţie în valoare de 40.000 lei. Totodată a fost deschis şi un dosar penal în acest caz.

 


Uleiul care a fost deversat accidental în râul Mureş a fost neutralizat, după trei zile de intervenţii. În Mureş ar fi ajuns în jur de o tonă de ulei. La primul baraj s-a reuşit captarea a 24% din cantitate, 30% la Teiuş (Alba), 30% la Şibot (Alba) şi restul la Mintia, în judeţul Hunedoara.
Pentru faptul că Termocentrala Iernut nu a anunţat la timp incidentul, iar poluarea a fost anunţată de către un pescar de pe râul Mureş, după constatarea efectuată la faţa locului de către specialiştii Agenţiei Naţionale „Apele Române” s-a întocmit un proces-verbal în care s-a menţionat existenţa unei contravenţii la Legea Apelor nr.107/1996, cu modificările şi completările ulterioare, pentru care s-a aplicat o amendă în valoare de 40.000 lei.

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »