Oaspeți din Bulgaria la Consiliul Județean Hunedoara și la Festivalul Internațional de Operă și Muzică Clasică ”Hunedoara lirică”

Festivalul Internațional de Operă și Muzică Clasică ”Hunedoara lirică”, care beneficiază de prezența Operei de Stat din Ruse – Bulgaria, a adus în județul Hunedoara o delegație de oficiali bulgari.

Demnitarii s-au întâlnit cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara și au luat parte la reprezentațiile din cadrul festivalului care au avut loc sâmbătă și duminică la Hunedoara, respectiv Deva.

La întrevederea oficială care s-a desfășurat la Consiliul Județean Hunedoara au participat: Palmen Dulchev Nunev, deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru ordine publică și securitate internă, Svetlana Angelova, deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru cultură, muncă și social, Ivan Kyurkchiev, directorul Operei de Stat din Ruse, Emil Kiostebekov, responsabil relații publice, și Dona Svetanova, traducător bulgară-română. Partea română a fost reprezentată de președintele Mircea Bobora, vicepreședintele Daniel Andronache și Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artă Deva instituție subordonată Consiliului Județean Hunedoara. La discuții au mai fost prezenți Teodore Coresi, capelmaister, și Catarina Lal, soprană.

În cadrul întâlnirii s-au pus bazele unei colaborări pe termen lung între Teatrul de Artă Deva și Opera de Stat Ruse. Totodată, s-au purtat discuții referitoare la o posibilă colaborare instituțională între județul Hunedoara și regiunea Ruse.

[slideshow_deploy id=’27126′]