Peste 2.500 de oameni au participat la prima ediție a Deva Jazz Festival

”Deva Jazz Festival” 2018 a adunat peste 2.500 de oameni în Parcul ”Cetate”, la finele săptămânii trecute, bucurându-se de un succes peste așteptări – au declarat organizatorii, care doresc ca festivalul să devină unul dintre cele mai importante evenimente de gen din zonă.

Cea mai animată zi a festivalului de jazz a fost sâmbătă, când trupele Hashima, Blue Family și În-Fusion au adus aproximativ 1.000 de oameni în fața scenei de la poalele Dealului Cetății.

Transpusă în cifre, prima ediția ediție a ”Deva Jazz Festival”, organizată de Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public Administrare Cetate Deva, arată astfel: 3 zile de concerte, 40 de artiști pe scenă, din 3 țări, 15 voluntari, 3 săptămâni de muncă și peste 2.500 de spectatori – oameni veniți din mai mai multe orașe ale județului, dar și deveni care trăiesc în Italia, Elveția, Franța și Statele Unite, veniți acasă în vacanță.

Participanții la festival s-au bucurat cu adevărat de atmosfera din parc. Au avut parte nu doar de muzică de calitate, ci și de workshop-uri pentru copii (improvizații ritmice, percuție, vibrafon și claviaturi), o incursiune în istoria jazz-ului, expoziții de fotografie și pictură, o paradă de modă inedită – rochii din hârtie și din flori și frunze naturale, precum și un tur al Cetății Deva.

”Deva Jazz Festival” 2018 a fost mai mult decât un festival. A fost un loc de întâlnire al comunității, al oamenilor de toate vârstele – părinți, bunici și copii, iubitori nu doar ai unui stil muzical, ci și ai ideii pe care se bazează acest stil: libertate, tonalitate, ritm, improvizație,  descoperire.

Foto: SPAC Deva, Cristina Claudia Crișan, Mihai Gros

[slideshow_deploy id=’13835′]