Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler – „E nevoie de noi abordări în modul în care concepem dezvoltarea, cercetarea, inovarea”

Mediul universitar, cel antreprenorial și administrația locală ar trebui să colaboreze astfel încât să beneficieze, în următorul ciclu financiar multianual 2021-2027 al UE, de finanțări spectaculoase consideră deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE).

 

Europarlamentarul a organizat la Universitatea de Vest (UVT) din Timișoara o conferință cu tema „Industria-Antreprenoriatul; Calea spre succes: triunghiul educație-mediul de afaceri-administrația locală”.

În opinia lui Winkler  cheia succesului pentru creștere și bunăstare o reprezintă colaborarea din acest triunghi format din educație, mediul de afaceri și administrația locală. „E nevoie de noi abordări în modul în care concepem dezvoltarea, cercetarea, inovarea”, a spus Iuliu Winkler, care a adăugat faptul că programele UE, cum sunt Orizont, COSME, Erasmus+, Europa Digitală vor fi finanțate consistent după anul 2021 pentru a sprijini cercetarea și inovarea în domenii precum securitatea cibernetică, inteligența artificială, dar și pentru a dezvolta competențele didigitale.

Conferința „Calea spre succes: triunghiul educație-mediul de afaceri-administrația locală” s-a realizat în parteneriat cu SME Europe, organizația de lobby pentru sectorul european al IMM-urilor a Partidului Popular European (PPE), Senatul Economic European și Taxpayers Association of Europe.

[slideshow_deploy id=’17636′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »