Analiză la Prefectură privind starea drumurilor naționale de pe teritoriul județului Hunedoara și stadiul pregătirilor de iarnă

Marți, 16.10.2018, ora 13.00, a avut loc o ședință la sediul Precturii județului Hunedoara, cu reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Secției de Drumuri Județene Târgu Jiu, Secției de Drumuri Județene Deva, Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara – Serviciul rutier și Straco Grup SRL. Ședința de lucru a fost convocată de Prefectul județului Hunedoara, Fabius -Tiberiu Kiszely care a dorit să afle astfel,care este starea drumurilor naționale de pe teritoriul județului Hunedoara (în principal DN7A) și stadiul pregătirilor de iarnă.

Din analiza făcută privind starea drumurilor naționale de pe teritoriul județului Hunedoara a rezultat că majoritatea acestora sunt în stare bună, cu excepția DN7A, unde în decursul anului 2018 nu a fost realizată nicio lucrare de reparație. În cursul acestei săptămâni urmează ca cele două direcții de drumuri să analizeze situația acestui drum național și să decidă pașii ce trebuie făcuți în continuare având în vedere și apropierea sezonului rece.

Referitor la pregătirile de iarnă reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, respectiv Secției de Drumuri Județene Deva au precizat că sunt în grafic în ceea ce privește pregătirile de iarnă, atât cu asigurarea utilajelor de deszăpezire cât și cu materialele antiderapante.

Prefectul județului în încheierea ședinței de lucru a dispus efectuarea de controale inopinate pe DN7A privind respectarea tonajului autovehiculelor conform restricțiilor existente. De asemenea a dispus analizarea de urgență a situației drumului național DN7A de către cele două direcții de drumuri astfel încât să poată fi stabilite și măsurile ce trebuiesc luate având în vedere apropierea sezonului rece.

[slideshow_deploy id=’20328′]