Tema termoficării a ajuns până în CJ Hunedoara

Instituția județeană se va implica în problema termoficării atât cât îi permite legea, a dat asigurări Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara.

Discuțiile despre soarta termoficării în sistem centralizat au fost provocate de consilierul județean Florin Mârza. Potrivit acestuia, doar în Petroșani sunt peste 2000 de familii care riscă să înghețe la iarnă în casă, după ce societatea de interes local a dat faliment. „Consider că implicarea consiliului județean prin pârghiile administrative iar dumneavoastră împreună cu colegii din conducerea consiliului județean  și pe cale politică puteți să faceți în așa fel încât în această iarnă să nu avem un colaps al acestor servicii. Dacă în aceste zile nu se iau niște măsuri, să știți ca va fi prea târziu”, a spus Mârza. Președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, spune că instituția va face o serie de intervenții pe lângă cei abilitați.

„Vom face toate diligențele care sunt și legale dar și intervenții și încercări de a sensibiliza lumea pe aceste puncte sensibile. (…) Și Deva și Mintia este și constituie în continuare o preocupare pentru ceea ce înseamnă termoficarea. Dacă la Deva lucrurile stau un pic mai bine, la Petroșani menționez că lucrurile trenează de mai multă vreme și sunt responsabilități pentru cei care nu au luat măsuri în ceea ce înseamnă mentenanța și realizarea unui flux normal de furnizare și încasare a energiei termice”, a spus Mircea Bobora.

[slideshow_deploy id=’36590′]« (Știre anterioară)