Comunicat de presă | Laurențiu Nistor, deputat PSD

Alături de colegii mei am votat, ieri, în Camera Deputaților, în calitate de for decizional, Legea offshore privind condițiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră. O lege echitabilă care presupune că statul român și investitorii își împart în mod egal profitul gazului din Marea Neagră.

Astfel, investitorii sunt obligați să tranzacționeze 50% din gaze pe bursa din România. Acest lucru permite acoperirea deficitului de gaze pentru consum și pentru economie. Practic, putem să fim independenți din punct de vedere energetic și să avem și resurse pentru dezvoltarea economică.

Noua lege impune companiilor ca 25% din angajați să fie români, ceea ce este, de asemenea, o măsură benefică pentru piața de muncă. Mai mult, limita maximă a deducerii investiţiilor nu poate depăşi 30% din totalul impozitului pe veniturile suplimentare offshore.

De asemenea, sumele datorate ca impozit asupra veniturilor suplimentare se colectează într-un cont special. Acesta va fi utilizat pentru extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale și a racordurilor la sistemul național de transport gaze naturale, precum și pentru finanțarea altor investiții stabilite prin hotărâre a Guvernului.

Camera Deputaților a votat o formă corectă a legii. O formă care este în beneficiul țării și al cetățenilor, nu doar în beneficiul capitalului străin care a exploatat ani în șir, pentru un profit frumos, resursele românești. O lege care restabilește demnitatea României și o plasează ca un partener cu drepturi egale în fața colaboratorilor.

Sigur, Opoziția s-a opus acestei legi, venind cu argumente în favoarea companiilor străine și în favoarea celor care se folosesc de resursele României pentru a face miliarde și pentru a le „optimiza fiscal” în paradisuri fiscale. Aceeași Opoziție care ne acuză pe noi că nu avem un comportament național și patriotic. Dar comportamentul și atitudinea pro-românească se dovedesc prin fapte, nu prin vorbe.

Legea votată şi adoptată miercuri, cu sprijinul Grupului parlamentar al PSD, are o importanţă strategică imensă pentru ţara noastră, reprezentând o oportunitate pentru independenţa energetică, constituind totodată şi o bază solidă pentru dezvoltarea economică în anii care vor veni.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara

[slideshow_deploy id=’36591′]