Dezbateri în Palament privind timpul optim de studiu pentru elevi

Printre numeroase alte proiecte de lege aflate pe agenda de lucru a senatorului Cristian Resmeriță, se numără și cel inițiat, împreună cu mai mulți parlamentari social-democrați, cu privire la modificarea art. 66 din Legea Educației Națională nr.1/ 2011.

Potrivit proiectului lansat în dezbtere parlamentară, propunerea legislativă are ca obiect reglementarea numărului de ore la clasă, în funcție de vârstă. Senatorul Cristian Resmeriță, a cărui profesie de bază este aceea de cadru didactic, spune că în noul text de lege, care a întrunt deja votul favorabil al deputaților, vor fi prevăzute în medie 20 de ore pe săptămână pentru învățământul primar, o medie 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și o medie 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal.

”Măsura era una necesară pentru a fi reglementată, deoarece în reglementările actuale nu este prevăzut un timp alocat studiului, potrivit fiecărui ciclu școlar pe care-l urmează elevii, cu toate că profesorii, dar și părinții au cerut ca acest lucru să fie definit corespunzător prin lege. În urma consultărilor pe care le-am avut pe acest subiect a rezultat această propunere legislativă pe care, ca părinte și ca dascăl, evident că o susțin”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În opinia semnatarilor acestui proiect legislativ, măsura cotribuie la modernizarea  programei școlare, prin regândirea bugetului de timp alocat învățării.

[slideshow_deploy id=’17636′]