Final de proiect european la Bansko cu participarea reprezentanților comunității din Petroșani

O delegație a comunității locale din municipiul Petroșani participă în aceste zile, în orașul înfrățit Bansko din Bulgaria, la sesiunea finală a proiectului european ”Transferul inovațiilor în domeniul sănătății”.

Proiectul a fost derulat pe parcurusl acestui an de către municipalitatea din orașul Bansko, în cadrul Programului Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane 2014-2020, având ca temă implementarea practicilor inovative în domeniul sănătății și în domeniul social. În cadrul acestui proiect, reprezentanții autorităților din Bansko au efectuat mai multe schimburi de experiență cu Spitalul de Urgență din Petroșani, în dorința de a implementa un sistem medical de urgență după modelul celui existent la Petroșani în cunoscuta stațiune montană din Balcani.

Delegația Petroșaniului, care va fi prezentă în perioada 22-24 noiembrie, la conferința ce marchează finalul acestui proiect, este condusă de viceprimarul municipiului Petroșani, Nicolae Florin. Din delegație mai fac parte consilieri locali, consilierul personal pe probleme de relații externe al primarului din Petroșani – Eduard Wersanski și un grup de medici de la Spitalul de Urgență din Petroșani.

Cu acest prilej, la Primăria orașului Bansko va fi organizată și o ceremonie similară celei derlate recent la Petroșani, pentru a marca aniversarea celor 10 ani de parteneriat între cele două localități europene înfrățite.

[slideshow_deploy id=’24093′]