Explicații pentru cetățenii din Crividia, în plenul Consiliului local Vulcan

La ședința ordinară a Consiliului Local Vulcan, care a avut loc joi, 28 februarie 2019 a fost prezent și un grup de cetățeni din zona Crividia. Oamenii au solicitat conducerii Primăriei municipiului Vulcan explicații legate de starea drumului Vulcan-Cividia, de colectarea deșeurilor și de transportul elevilor.

Întâlnirea de la Primărie vine duă ce, cu o zi înainte, aceleași probleme au fost ridicate de cetățeni și la întâlnirea din catieul lor cu r viceprimarul Cristian Merișanu. Acesta le-a prezentat cetățenilor și de această dată, cu detalii concrete, implicarea Primăriei și a Consiliului Local pentru rezolvarea problemelor acestei comunități importante a Vulcanului.

Astfel, cu privre la reabilitarea drumului de acces de pe Nicolae Titulescu spre Dealu Babii, care trece prin Crividia, edilii au arătat că acesta se află în etapa premergătoare finanțării, în proiectul cu fonduri europene, depus prin GAL Vulcan. ”Lucrarea presupune reabilitarea integrală a acestui drum. Însă datorită deteriorării majore a acestuia, mai ales după lunile de iarnă, până la demararea efectivă a lucrărilor de reabilitare și asfaltare conform proiectului, primăria va derula lucrări urgente de reparare a porțiunilor cele mai grav afectate, începând din prima decadă a lunii martie”, a spus primarul Gheorghe Ile.

Primarul Vulcanului, Gheorghe Ile le-a oferit cetățenilor din Crividia, toate informațiile necesare legate de prioritatea acestei investiții și de etapele obligatorii care trebuie parcurse în vederea realizării acestui drum, care face legătura cu DJ 666 – Dealu-Babii – Merișor.

În privința colectării deșeurilor, edilul Vulcanului le-a cerut cetățenilor să folosească containerele pentru deșeuri exclusiv menajere, cunoscut fiind faptul că firma care oferă servicii de colectare a deșeurilor, poate gestiona în mod corect doar deșeurile pentru care au fost încheiate contractele de servicii. Deșeurile necontrolate, respectiv cele rezultate din lucrări de construcții sau alte activități care au ca și consecință acumularea de deșeuri nemenajere, nu pot fi stocate în zona de colectare a deșeurilor menajere.

În ceea ce privește microbuzul pentru transportul elevilor aparținând Liceului Tehnologic Mihai Viteazu, acesta se află în reparație tehnică, care se speră să se finalizeze cât mai curând.

[slideshow_deploy id=’13835′]