La Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”, în săptămâna 25 – 31 martie cu toții ”suntem digitali”

Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Petroșani împreună cu Fundația EOS- Educating for an Open Society anunță derularea campaniei de alfabetizare și incluziune digitală Hai pe NET, 2019! în perioada 25 – 31 Martie 2019. Aflată la cea de-a zecea ediție, campania susține organizarea de activități online, de la simple ore de alfabetizare digitală, la acțiuni ce vizează performanța în mediul online. Sunt încurajate să participe în campanie școlile, bibliotecile publice, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI), organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor, cluburile seniorilor sau orice alte organizații deschise publicului în care există computere sau dispozitive mobile cu acces la internet.Organizatorii promovează un set de activitățipentru care oferă și premii:

  1. Primul clic – atragerea noilor veniți pe Internet. Activități adresate mai ales seniorilor, dar și persoanelor curioase să înțeleagă ce înseamnă și cum se folosește Internetul.
  2. Competențe digitale? No problem! – vizează testarea competențelor digitale pentru elevi de liceu și studenți interesați de cariere viitoare.
  3. Programare creativă prin Minecraft pentru Educație – activități adresate elevilor care vor să învețe să scrie cod. Activitățile sunt organizate de către profesori.
  4. Programare creativă prin Micro: biți – activități adresate elevilor care vor să învețe să scrie cod. Activitățile sunt organizate de către profesori.
  5. Cursuri online de perfecționare pentru e-facilitatori, dascăli și bibliotecari – profesorii și bibliotecarii sunt încurajați să urmeze cursuri de perfecționare digitală, recunoscute în întreaga lume.

 Campania Hai pe NET 2019! face parte din campania pan-europeană de incluziune digitală ALL DIGITAL Week 2019, o campanie anuală de responsabilizare digitală care vizează organizarea de evenimente online și offline cu scopul de a aborda transformarea digitală și efectele acesteia: 43% dintre cetățenii europeni nu au competențe digitale de bază; 37% din forța de muncă nu este pregătită pentru joburi digitale; 14% dintre cetățenii europeni n-au folosit vreodată internetul; 49% dintre cetățeni n-au folosit vreodată un site care să verifice veridicitatea unor fapte sau știri și pentru că 72% dintre cetățenii Europei cred că munca lor va fi înlocuită de roboți.

Descrierea campaniei și condițiile de participare se regăsesc pe pagina:

http://www.eos.ro/2019/02/15/campania-de-incluziune-digitala-hai-pe-net-2019/