Problemele Complexului Energetic Hunedoara au fost subiect de dezbatere între reprezentanții acestuia și Primul Ministru

În a doua etapă a vizitei întreprinse în județul Hunedoara, delegația guvernamentală condusă de Primul Ministru Viorica Dăncilă a ajuns duminică, 5 mai 2019, în Valea Jiului.

În cursul dimineții, Primul Ministru, împreună cu Ministrul Finanțelor Publice – Eugen Teodorovici, Ministrul Muncii – Marius Budăi, Secretarul de stat din Ministerul Energiei – Doru Vișan, prefectul județului –  Fabius Tiberiu Kiszely, parlamentarii de Hunedoara Natalia Elena Intotero, Laurențiu Nistor, Viorel Sălan și Ilie Toma,   președintele Consiliului Județean Hunedoara – Mircea Flaviu Bobora, vicepreședinții Daniel Andronache și Sorin Adrian Vasilescu, administratorul public al județului – Costel Avram au avut o întâlnire cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Întâlnirea, care a avut loc la sediul Termocentralei de la Paroșeni, un obiectiv energetic ce a beneficiat în ultimii ani de investiții semnificative în modernizarea și încadrarea acesteia în normativele europene de mediu,  a avut ca scop identificarea soluțiilor viabile pentru desfășurarea în bune condiții a activității de producere de energie.

Primul Ministru al României a precizat că au fost căutate soluții cu privire la acest economic, care trebuiesc analizate pe două paliere, atât pentru termocentala Paroșeni, dar și pentru Mintia.Eu cred că soluțiile trebuie agreate și de Ministerul Finanțelor Publice, de autoritățile locale și de cei care au implicații în acest domeniu. Am hotărât să avem o discuție la Palatul Victoria luni, astfel încât să putem adopta o ordonanță de urgență referitoare la Mintia pentru a o da către Consiliul Județean. Acest lucru ne permite în același timp să accesăm fonduri europene și să putem ajuta zona”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește Termocentrala de la Paroșeni, potrivit asigurărilor date de secetarul de stat Doru Vișan (fost manager al acestei unități energetice), aceasta va primi, urmare a investițiilor efectuate aici în ultimii ani, acordul integrat de mediu.