Expoziție de artă grafică în Cetatea Devei

Începând de astăzi, 9 mai 2019, Cetatea Deva găzduiește o expoziție de artă grafică, intitulată sugestiv ,,Diamond Eyes”. Lucrările aparțin studentei Miruna Armioni, de la Facultatea de Inginerie Hunedoara și sunt expuse în incinta Bastionului Bethlen din Cetatea Devei, până la sfârșitul lunii octombrie 2019, unde pot fi admirate atât de turiști cât și de deveni.

Expoziția este un ansamblu de desene, în special portrete ale persoanelor pe care artista le admiră, ale unor artiști, ale prietenilor dragi sau pur și simplu detalii ale chipului uman, care trezesc în ea spiritul creativ. Desenele artistei imortalizează expresivitatea fețelor redate, păstrând detaliile cât mai aproape de imaginea de referință.

,,Arta grafică reprezintă una dintre principalele mele pasiuni, concretizată în special în portrete. Nu am urmat cursuri de desen, întreaga mea activitate în acest domeniu bazându-se pe învățarea din experiență, iar scopul meu este să continui să-mi dezvolt stilul, exersând cât de mult posibil. Materialele pe care le folosesc sunt grafit și cărbune pe hârtie albă. Consider că fiecare dintre desenele mele transmite un mesaj, exprimă o stare, descrie persoana utilizând linii ale creionului în loc de cuvinte. Sper ca acest mesaj să fie descoperit de cât mai mulți oameni și să-i încurajeze pe cei care doresc să-și dezvolte latura artistică, dar nu au experiența necesară sau se tem de eșec”,spune artista Miruna Armioni.

Aceasta a mai participat la expoziții de gen în cadrul evenimentelor organizate de Facultatea de Inginerie Hunedoara („Facultatea Altfel FIH” – Noaptea Cercetătorilor Europeni) și de către Primăria Municipiului Deva în colaborare cu Asociația Corneliu Group („Invenții, inventatori, pasiuni la Cetatea Devei”).

Expoziția de artă grafică este realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva.