ALERTĂ! Ce substanțe conține maioneza din comerț! Este extrem de periculoasă

De foarte multe ori alegem să cumpărăm maioneză din comerț în loc să o facem în casă. Pentru că e mai simplu. Și mai comod. Acest lucru este însă greșit având în vedere substanțele pe catre le găsim în maioneza de pe rafturile magazinelor.

Recent au fost efectuate studii de către Asociația Pro Consumatori (APC) asupra a 17 tipuri de maioneză achiziționate din mai mult magazine mari din România. Rezultatele sunt de-a dreptul șocante.

Conținutul maionezei din comerț este departe de cea făcută în casă. Maioneza tradițională se obține din ulei vegetal, gălbenuş de ou şi oţet sau zeamă de lămâie.

Dacă vă uitați pe eticheta maionezei din comerț veți rămâne surprinși. Înafară de ingredientele obișnuite maionezei tradiționale, aceasta mai conține și apă, zahăr, amestec de condimente (neprecizate ca tip), sare, acid citric (acidifiant), acid lactic (corector de aciditate), EDTA (antioxidant), amidon modificat, gumă de guar, gumă de xantan, gumă din seminţe de caruba, făină de roşcove, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, butilhidroxitoluen, butilhidroxianisol, acesulfam de potasiu, arome, caroteni (coloranţi), luteina (colorant), extract colorant din morcovi, aromă de muștar, beta-caroten (colorant), lapte praf degresat, muştar, arome naturale (neprecizate ca tip), usturoi granulat, suc de lămâie (0,1%), sirop de glucoză-fructoză, praf de ou integral (0,1%) şi proteină din lapte.

„Maioneza tradițională are foarte puține ingrediente în comun cu maioneza industrială care este un amestec din apă, ulei de rapiță, amidon, acid citric, conservanți, EDTA și arome. Având în vedere compoziția acestui tip de produs nu recomandăm folosirea lui în alimentația destinată copiilor, femeilor gravide și a persoanelor cu probleme grave de sănătate.”, a spus conf. univ. dr. Costel Stanciu, Președinte APC, citat de Realitatea.

Sursa: capital.ro

Foto: capital.ro