Natalia Intotero apreciază că votarea Codului Electoral reprezintă o zi importantă pentru românii din diaspora

Plenul Parlamentului României a votat miercuri, 3 iulie 2019, noul Cod Electoral, un produs legislativ despre care deputatul hunedorean Natalia Elena Intotero – ministrul Românilor de Pretutindeni spune că deși nu este unul perfect, este în mod sigur funcțional și perfectibil, dar aduce românilor din Diaspora posibilitatea de a vota, încă de la alegerile prezidențiale din acest an, atât prin corespondență, cât și timp de 3 zile la secțiile de votare, care vor fi suplimentate, vor avea mai mulți oameni, liste suplimentare electronice și vor beneficia de posibilitatea prelungirii programului de vot până la ora 23.59.

”Mulțumesc tuturor colegilor mei și fiecărui grup parlamentar în parte! A fost o lege pentru care fiecare partid politic și-a adus aportul cum a considerat mai bine. Iată că sunt momente în care ceea ce ne unește este mult mai important decât ceea ce ne desparte”, a declarat ministrul Natalia Elena Intotero.

Aceasta a mai precizat că, tot pe data de 3 iulie, Guvernul a adoptat proiectul de Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din Fondul de rezervă. ”Astfel, au fost alocate încă trei milioane de lei pentru suplimentarea numărului de burse pe care MRP le acordă elevilor etnici români din Ucraina, care studiază în limba română ca limbă maternă, burse prin care vor fi sprijiniți elevii înscriși în clasele a I-a și a II-a în anul școlar 2018-2019. În 2019, numărul solicitanților de burse în Ucraina a crescut cu 60% față de anul școlar precedent, numărul de potențiali beneficiari ai burselor de studiu fiind de aproximativ 3.900 de elevi. Programul de acordare de burse elevilor etnici români din Ucraina, demarat de MRP în 2018, reprezintă un proiect strategic pentru România, păstrarea identității lingvistice fiind o prioritate pentru Guvernul român”, a spus ministrul social-democrat Natalia Intotero.