Noi proiecte de investiții aprobate la Vulcan

Mai multe proiecte de hotărâre care vizează aprobarea documentațiilor de avizare și a indicatorilor tehnico-economici pentru o serie de noi investiții publice care urmează să fier realizate pe raza municipiului Vulcan au fost aprobate în ședința din această săptămână a Consiliului local Vulcan.

Proiectele aprobate vizează aprobarea documentațiilor necesare realizării unor investiții precum: „Înființare centru social pentru copii – centru activități extrașcolare pentru elevi, bibliotecă și spații”, respectiv „Refuncționalizarea spațiilor publice urbane din zonele urbane marginalizate și transformarea acestora în locuri de joacă pentru copii”.

Aceste proiecte de investiții fac parte din Strategia de Dezvoltare locală, document care stă la baza activității GAL VULCAN. Potrivit primarului municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, proiectele vor primi finanțare europeană prin GAL Vulcan, alături de celelalte incluse în programul de dezvoltare locală, până la finele lui 2020. De asemenea, Ile precizează că și alte proiecte de dezvoltare locală vor fi promovate și după 2020, prin GAL Vulcan, pe noile axe de finanțare aprobate de UE.

”Mulțumesc consilierilor locali pentru votul lor care permite promovarea unor proiecte ai căror beneficiari vor fi preponderent copiii și tinerii. După modernizarea integrală a sistemului de învățământ din localitate, continuăm cu proiecte care susțin atât latura educativă și culturală a vieții copiilor, cât și pe cea socială și de petrecere a timpului liber. Chiar dacă întâmpinăm dificultăți în ceea ce privește resursa de forță de muncă pentru multe dintre activitățile zilnice, facem tot ceea ce depinde de noi pentru a împlini promisiunile făcute cetățenilor Vulcanului”, a declarat primarul Gheorghe Ile.