28 iulie 2019, „Ziua verde” la Petrila

Petrila, orășelul verde din Defileul Jiului, un loc minunat din „Ţara momârlanilor”. Aici se trăiește „eco” de peste două milenii și există încă dăruire pentru a continua astfel de acțiuni prin implicarea copiilor, a tinerilor din școlile petrilene și a părinților lor, în colaborare cu administrația locală.

Comitetul Eco al Școlii Gimnaziale I.D. Sîrbu nu este la prima acțiune în acest sens. După reușita evenimentului din luna iunie în care au implicat toată comunitatea locală, transformând zona centrală a orașului în zonă pietonala, aceștia vor desfășura duminică, 28 iulie 2019, evenimentul „Ziua verde”, menit să atragă atenția asupra consumului excesiv al resurselor planetei și a încălzirii globale.

Autoritățile locale de la Petrila au răspuns pozitiv la această acțiune și aceasta a devenit cu caracter de permanență.

”La inițiativa Comitetului Eco al Școlii Gimnaziale I.D. Sîrbu, aceștia venind cu o solicitare prin care mi-au cerut să transformăm o parte din centrul orașului în zonă pietonală, am aderat la această idee și, in acest sens, am propus Consiliului Local aprobarea organizării evenimentelor sub genericul „Ziua verde” în ultima duminică din fiecare lună. Astfel, vom face centru pietonal pe amplasamentul situat pe strada Republicii, între intersecția cu strada Tudor Vladimirescu și intersecția cu strada Dacilor, între orele 8:00 – 21:00, care va fi destinat copiilor și tinerilor, însoțiți de părinți și bunici”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vasile Jurca a fost aprobat în Consiliul Local al orașului Petrila prin HCL nr. 153/2019 privind organizarea evenimentului „Ziua verde”, după cum urmează:
a) în ultima zi de duminică a fiecărei luni, între orele 8:00 – 21:00, se restrictioneaza circulația pe strada Republicii, între intersecția cu strada Tudor Vladimirescu și intersecția cu strada Dacilor, aceasta fiind deviata conform traseelor stabilite de Poliția orașului Petrila, Biroul rutier.
b) zona prevăzută la lit. a) va destinată circulației pietonale și a circulației bicicletelor, precum și pentru organizarea unor evenimente sportive.