Se reîntoarce canicula. Un val de aer tropical pune stăpânire pe România. Cum va fi vremea în weekendul 26-28 iulie 2019

Se reîntoarce canicula. Un val de aer tropical pune stăpânire pe România. Cum va fi vremea în weekendul 26-28 iulie 2019

Un val de aer tropical pune stăpânire pe România! Vine canicula în weekend. După ce Olanda, Germania, Franța și alte state au clocotit la temperaturi de peste 40 de grade, urmează rândul nostru.

În România, temperaturile vor ajunge la 36 de grade celsius.

„Ne aşteptăm într-adevăr la o încălzire uşoară în următoarele zile, astfel încât şi în zona ţării noastre în acest weekend vremea va deveni caniculară (…) Sâmbătă şi duminică, mai ales în jumătatea sudică, temperaturile vor înregistra şi 35-36 de grade Celsius”, a anunţat Alina Şerban, meteorolog ANM.

Astăzi, în jumătatea de N-V a țării, după-amiază și noapteaaa, vor fi vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

Temperaturi mari vor fi în sud și sud-vest. Maxima va fi cuprinsă între 25 și 24 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 21 de grade.

În Capitală, cerul va fi variabil și se va resimți un disconfort termic după-amiază. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 32 și 34 de grade, iar cea minimă va fi cuprinsă între 19 și 20 de grade celsius.

ziarulunirea.ro