Lucrări de reabilitare la trotuarele din cartierul lupenean Bărbăteni

Modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale din municipiul Lupeni continuă în același ritm constant impus de administrația publică locală. De mai bine de o săptămână, zona principală de acțiune s-a mutat din nou în zona Bărbăteni, acolo unde se desfășoară de data aceasta lucrări de asfaltare a trotuarelor care mărginesc Bulevardul Păcii.

Deja lucrările care vizează reabilitarea și amenajarea aleilor și trotuarelor în zona blocurilor 4 și 5 din Cartierul Bărbăteni și de pe Bulevardul Păcii se află în stadiu avansat, pe partea dreaptă a sensului de mers către Uricani acestea fiind aproape finalizate. Între timp, drumarii au început același tip de lucrări și pe partea stângă a carosabilului, din zona fostei societăți Universal Edil și până în zona stației de autobuz de la moara veche.

”Aceste lucrări vizează reabilitarea trotuarelor de pe Bulevardul Păcii, pe ambele sensuri ale acestuia și fac parte dintr-un proiect prin care ne propunem să reabilităm tot ceea ce înseamnă artere rutiere și pietonale din zona centrală care străbate municipiul Lupeni. Lucrăm, în paralel, pe mai multe tronsoane, astfel încât lucrările să înainteze cât mai repede și până la sosirea sezonului de iarnă să reușim să finalizăm cât mai mult din lucrările pe care ni le-am propus”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Important de precizat este că aceste investiții se derulează nu doar în zonele cu impact vizual mai mare, așa cum au mai fost voci care au acreditat o astfel de idee, ci și în zonele pietonale situate în spatele blocurilor de pe cele două mari bulevarde ale localității. ”Ne interesează fiecare zonă, fiecare cartier și fiecare stradă și vom face în așa fel încât să realizăm lucrările necesare pentru reabilitarea infrastructurii peste tot unde acestea sunt necesare. Sigur că nu putem însă face totul peste noapte, sigur că e nevoie de o ordonare a zonelor prioritare, dar vreau să-i asigur pe cetățenii municipiului Lupeni că nu există nici un loc din oraș pe care să nu-l avem în vedere pentru executarea lucrărilor de infrastructură și a celor edilitar-gospodărești care se impun”, a mai precizat primarul Lucian Resmeriță.