Costume tradiționale europene expuse în Cetatea Devei

Cetatea Deva va fi gazda unei expoziţii de costume tradiţionale din Europa Centrală şi de Est şi din Asia Centrală.

Piese vestimentare tradiţionale din culturile popoarelor europene şi asiatice vor fi expuse, în premieră, în Cetatea Deva. Expoziția urmează să fie deschisă în Galeria Citadela (în zona Poarta 2) din incinta monumentului istoric, sâmbătă, 24 august 2019, între orele 11:00-16:00.

Expoziţia este organizată de Muzeul Textilelor Băiţa (primul muzeu de acest tip din România) în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva şi Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva.

Devenii şi turiştii care doresc să admire aceste obiecte tradiţionale de artă care fac parte din viaţa culturală românească dar şi a altor popoare sunt aşteptaţi să se alăture organizatorilor, în Cetatea Deva. Intrarea la această expoziţie este liberă!

Muzeul Textilelor de la Băiţa s-a născut din pasiunea pentru arta ţesăturilor şi a tradiţiilor culturale a doamnei Florica Zaharia, Doctor în textile şi Conservator Emerita a The Metropolitan Museum of Art. Ea a condus Departamentul de Conservare a Textilelor din cadrul Muzeului Metropolitan de Artă din New York. Colecția expusă la Muzeul Textilelor de la Băiţa cuprinde aproape 12.000 de piese și instrumentar textil din România, estul și centrul Europei, vestul Europei, Orientul Apropiat, India, Asia Centrală, Japonia, China, sud-estul Asiei, Africa, Oceania și America.