Show total la Zilele Orașului Uricani

A fost din nou show total la Zilele orașului Uricani, unde mii de oameni s-au bucurat de spectacole pe cinste, într-o atmosferă incendiară, de chef și bună dispoziție, așa cum se întâmplă în mod constant la evenimentele de acest fel organizate în acest oraș.

Oamenii au dansat, au cântat, s-au distrat cum nici nu se putea altfel, având în vedere că organizatorii evenimentului au reușit și la această ediție a ”Zilelor orașului Uricani” să aducă pe scena amplasată în Centrul nou al localității artiști de primă clasă, de la Cristi Minculescu & Band, până la Nicolle Cherry sau Dinu Maxer (în recitalurile de muzică pop-dance-rock de sâmbătă seara). De aceeași atmosferă s-au bucurat și cei care au preferat spectacolul folcoric, în care Olguța Berbec, Cornel Borza, Mirela Frățilă, Doru Petrean, Mariana Șușca, Alisa Toma sau Cornel Todea i-au încântat pe toți iubitorii acestui gen muzical. Desigur, petrecerea a fost una la înălțime și duminică, ziua în care pe scenă au urcat ași ai muzicii de petrecere, de la Daniela Gyorffy sau Nicoleta Mureșan, până la Cristi Dules și Dan Nistor, iar muzica sârbească a Mirianei Iovicin a impresionat și ea publicul uricănean.

”Au fost trei zile de spectacole aplaudate la scenă deschisă și mă bucur că publicul uricănean a fost, la rândul său, un public la înălțimea spectacolului pe care am reușit să-l organizăm anul acesta pentru sărbătoarea Zilelor orașului Uricani. Le mulțumesc în egală măsură, celor care au format un public excepțional, așa cum le mulțumesc și artiștilor care au creat spectacole extraordinare”, a declarat pimarul Dănuț Buhăescu, entuziastmat de reușita unei noi ediții de succes a acestui eveniment.

Alături de artiștii invitați să concerteze anul acesta la Uricani, de cuvenite aprecieri și aplauze din partea publicului s-au bucurat și tinerii artiști ai Casei de Cultură din Uricani, care au avut misiunea de a deschide fiecare din cele trei zile de spectacol de la Zilele orașului Uricani. Amsamblurile ”Floare de colț” și ”Românașii” (ambele coordonate de Andei Bușcă, inimosul coregraf al Casei de Cultură din Uricani) dar și soliștii Lenuța Ciuta, Ionel Marțincu, Andrei Calotă & formația, Roberta Maxer, Alesia Ilieș, Daniela Magyari și alții s-au ridicat la înălțimea acestui eveniment.

De o atenție aparte s-a bucurat și anul acesta ”colțul tradițiilor”, amenajat de CNIPT Uricani și Casa de cultură Uricani, care au recreat, în miniatură, atmosfera unei tradiționale șezătoare momârlănești, în care publicul a putut urmări ”pe viu” câteva din cele mai frumoase tradiții și meșteșurguri ale oamenilor de pe aceste meleaguri, dar au putut și admira costume populare autentice și efecte din gosdpodăriile momârlănești tradiționale.

Tot în ceea ce privește acțiunile culturale din programul ”Zilelor orașului Uricani” 2019, un firesc interes a suscitat prezența la Uricani a polisportivului petroșenean Avram Iancu, venit pentru a-și lansa volumul de carte ”Schimbarea ești tu!” realizat după experiențele trăite de acesta în provocările sportive pe care le-a dat în ultimii ani: traversarea înot a Canalului Mânecii, parcurgerea înot a cursului Dunării de la Izvoare la Marea Neagră și traversarea Mării Negre, de la Sulina la Constantinopol.

Iar pentru că, la Uricani, ”Zilele orașului” înseamnă, în bună măsură și sportul pentru toți, sute de uricăneni de toate vârstele au participat la competițiile organizate cu acest prilej de către autoritățile locale, cei mai buni bucurându-se evident, de aprecierile publicului și de premiile oferite de organizatori.

”Cred că am reușit și în acest an să oferim cetățenilor orașului Uricani, trei zile deosebite, în care să ne bucurăm cu toții, să ne distrăm și să fim împreună ca o comunitate unită, optimistă și încrezătoare. Faptul că atât de mulți oameni au fost alături de noi, la toate evenimentele cuprinse în programul Zilelor orașului, mă face să cred că am reușit. Ce mai pot să zic e doar că, așa cum spune și cântecul, altă dată o s-o facem și mai lată !”a mai spus primarul Dănuț Buhăescu.