Cristian Resmeriță: ”Șansa Văii Jiului e în cum reușim să facem performanță în Educație !”

Senatorul de Valea Jiului Cristian Resmeriță nu a uitat că, înainte de a fi om politic, este dascăl de profesie. În mod special, din acest considerent, Cristian Resmeriță și-a dorit să fie prezent astăzi în toate localitățile Văii Jiului, pentru a împărți cu comunitățile locale bucuria începerii noului an școlar.

De altfel, aceste sentimente s-au regăsit și în discursurile pe care senatorul social-democrat le-a rostit în fața participanților la acest eveniment, în toate localitățile Văii Jiului. Îmi face o mare plăcere să mă aflu aici și să știți că pentru mine fiecare început de an școlar reprezintă un eveniment deosebit. Eu de meserie sunt profesor, chiar am lucrat vreo 8 ani ca profesor de fizică până când Dumnezeu mi-a dat alt drum și alt destin în viață și cred că singurul lucru care este cert pentru mine este meseria de profesor, pe care am făcut-o cu foarte mult drag. Suntem într-un moment foarte important astăzi și vreau să vă spun că este foarte important pentru copii, dar și pentru părinți și bunici, pe care mă bucur să-i văd prezenți la acest eveniment. Să știți că dacă noi, Valea Jiului, avem o șansă această șansă nu cred că mai stă în noi, stă doar în copiii și nepoții noștri. Vă urez succes, să vă dea Dumnezeu să aveți un an școlar numai cu împliniri și, dacă ar fi din punctul meu de vedere, numai note de 10 la toată lumea! Mult succes în noul an școlar!”, a spus, în discursul său, senatorul Cristian Resmeriță.

La festivitatea de deschidere a anului școlar de la Petroșani, senatorul Cristian Resmeriță a evidențiat și rezultatele excelente ale sistemului educațional din această localitate, considerând că se poate spune că Petroșaniul este un centru al educației din regiunea Văii Jiului. Petroșaniul a devenit de foarte multă vreme un centru al educației din Valea Jiului, pentru că sunt foarte mulți copii de la Uricani, Lupeni, Vulcan, Petrila care vin să facă școală aici, chiar din clasele cele mai mici, pentru că aveți aici profesori foarte buni și vă sfătuiesc să faceți în așa fel încât toate cunoștințele pe care le au dânșii, răbdarea de care dau dovadă, să le folosite pentru ca cei care vă sunt copii, cei care vă sunt nepoți să ajungă oameni buni, oameni educați”a spus Cristian Resmeriță.

La Lupeni, orașul său de domiciliu, senatorul Cristian Resmeriță a evidențiat în plus faptul că este atașat de școala lupeneană, pentru că aici a făcut primii săi pași în viața de elev și a precizat că tot aici își vor începe viața de școlar și copiii săi. Similar, Cristian Resmeriță nu a uitat că, la Vulcan, a debutat în calitate de dascăl și a activat câțiva ani buni, ca profesor de fizică, la una dintre cele mai apreciate unități școlare din această localitate, Școala gimnazială nr. 4 Vulcan.

”Știu ce înseamnă învățământul și știu cât de important este acest sector de activitate pentru noi, fie că suntem elevi sau părinți, dascăli sau administratori de orașe ori politicieni. Împreună avem datoria să facem în așa fel încât copiii să meargă cu bucurie la școală, să-i sprijinim pentru a face performanță la școală, iar în acest fel, vom asigura un viitor mai bun, cu oameni educați, competenți și profesioniști în toate domeniile, în fiecare comunitate locală”, a mai punctat senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta și-a arătat întreaga disponibilitate de a susține, de pe poziția de parlamentar al României, autoritățile publice locale și pe toți cei care-și propun susținerea și dezvoltarea învățământului din Valea Jiului.