La Lupeni au început lucrările de modernizare ale Parcului Copiilor din Bărbăteni

Cel mai mare parc din municipiul Lupeni, Parcul Copiilor din cartierul Bărbăteni a intrat, începând de marți, 24 septembrie, în reabilitare. Primăria municipiului Lupeni a demarat aici un amplu program de modernizare în urma căruia acest parc va deveni cel mai frumos loc de distracție și recreere destinat, în egală măsură, copiilor, adulților și seniorilor din comunitatea lupeneană.

La startul lucrărilor acestei importante investiții publice a fost prezent și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță. Acesta spune că acest parc va deveni, la finalul acestui proiect de modernizare, cu adevărat un parc al copiilor, în care se vor regăsi zeci de instalații și echipamente montate în locuri de joacă moderne, elegante, de nivel european. ”Vom reamenaja cu totul Parcul Copiilor de la Bărbăteni, iar o parte din zona verde neutilizată va fi înlocuită cu noi locuri de joacă, în care vor fi montate numeroase instalații de joacă pentru copii, atractive, moderne și sigure”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Tot aici va fi reabilitată fântâna arteziană, se va monta mobilier stradal specific nou-nouț și va fi realizat un sistem modern de iluminat. În plus, zonele verzi vor fi la rândul lor modernizare, atât prin împrospătarea suprafețelor de gazon, dar și prin plantarea unor frumoși arbuști ornamentali și prin amenajarea de ronduri florale inedite. Întreaga zonă va fi împrejmuită cu un gard tematic care imită creioanele colorate.

”Ne dorim să facem tot ce e necesar pentru ca atunci când copiii vor veni în acest parc de joacă și de distracție, să nu se plictisească nici un moment și să se poată bucura de tot ceea ce au nevoie pentru joacă și relaxare. Pot spune că vor fi atât de multe instalații de joacă în acest parc încât copiilor nu le va ajunge o singură zi ca să le utilizeze pe toate. Tot aici, vom reface aleile de promenadă, vom monta un sistem modern de iluminat public, specific zonelor cu astfel de destinație și utilitate, vom avea chiar și o instalație de jocuri de lumini. Practic, regândim și reamenajăm în totalitate acest parc, astfel încât, cred eu, Parcul de la Bărbăteni va deveni cel mai frumos parc din municipiul Lupeni”, mai spune primarul Lucian Resmeriță.

Câteva ”mostre” din viitoarea configurație a Parcului Copiilor din Lupeni, așa cum rezultă ele din proiectul tehnic realizat de administrația locală de la Lupeni, vă prezentăm, spre edificare, în imaginile următoare: