Petroșaniul, gazda unei noi ediții a Festivalului artistic internațional ”Crinul de piatră”

Eveniment artistic reprezentativ din bogata agendă culturală a Asociației ”Lirica” condus de prof. Tiberiu Coconeț, Festivalul Internațional ”Crinul de piatră” își deschide porțile la Petroșani, în zilele de 26 și 27 octombrie 2019, pentru o nouă ediție. Zeci de tineri artiști și ansambluri folclorice din toată țara, dar și din Basarabia vor evolua în cadrul acestui festival, în fața unui juriu din componența căruia fac parte personalități ale scenei artistice precum compozitorul Rareș Dragomir (fiul regretatului și îndrăgitului artist Marcel Dragomir), prof. Lili Lascău (președinte al juriului), lector univ.dr. Tiberiu Coconeț jr., prof. Rodica Popa Comăniciu, prof. Gabriela Coconeț, coregraful Constantin Vesa și actorul Mihai Sima.

Festivalul este structura pe mai multe categorii de vârstă și gen artistic, concursul constituindu-se într-un adevărat maraton al artei muzicale, pe durata a două zile, între orele 10,00 și 18,00. Evenimentul este găzduit la Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroșani, instituție care, împreună cu Clubul Copiilor Petrila și Asociația artistică și culturală Maraguiri sunt parteneri ai Asociației Culturale ”Lirica” în organizarea acestui eveniment.

Dincolo de latura competițională, Festivalul internațional ”Crinul de piatră” prilejuiește publicului iubitor de folclor (care este invitat să participe la acest eveniment cultural-artistic, intrarea fiind liberă pentru publicul spectator), întâlnirea cu tineri și apreciați artiști ai scenei locale, laureați ai edițiilor precedente ale festivalului, precum: Andrei Ititesc, Adelina Tomulescu, Andrei Popa, Tudor Sima, Mari Poenar și Ansamblul folcloric ”Bujorii Muntelui” din Petrila, coordonat de prof. Iulian Doda.