La Palatul Cultural Lupeni, finalul de octombrie e… folk !

Toamna este anotimp rodnic și pentru iubitorii artei spectacolului, iar la Palatul Cultural Lupeni, aproape fiecare zi de toamnă este o adevărată Zi a Recoltei artistice, de cea mai bună calitate.

Finalul unei luni octombrie în care acest așezământ cultural de excepție al Văii Jiului a găzduit zeci de spectacole artistice care au umplut sala de spectacol, este unul la fel de intens, în aceste zile aici fiind programate două concerte extraordinare pe ritmuri de chitară.

Primul dintre acestea, care va avea loc joi, 24 octombrie 2019, cu începere de la ora 18,30 avându-l ca protagonist pe apreciatul compozitor și interpret Jul Baldovin, într-un spectacol regizat și prezentat de mama sa, pasionat organizator de spectacole și promotor al tinerelor talente artistice din Valea Jiului, prof. Petronela Baldovin. Recitalul de folk al lui Jul Baldovin aduce pe scena de la Palatul Cultural Lupeni, pe lângă membrii band-ului acestuia, format din Willy Gorgan – kayboards, Marius Macavei – bass și Robert Rîșteiu – drums, o seamă de artiști, invitați speciali ai lui Jul Baldovin, voci apreciate ale folkului românesc, precum: Rudolf Deda, Alin Petruț, Alecsia Ilieș, Ștefania Marinescu și Luminița Donisa. Biletele pentru acest spectacol se găsesc la Palatul Cultural Lupeni și costă 20 de lei.

Într-un al doilea recital folk, programat pentru duminică, 27 octombrie 2019, de la ora 18,00, sub genericul ”Al cincilea anotimp”, îndrăgitul cantautor lupenean Florin Paul Camen își învită admiratorii la un spectacol – eveniment, prilejuit de lansarea celui de-al șaptelea album de autor al său, album ce poartă chiar numele sugestiv ”Al cincilea anotimp”. Pe lângă prezentarea în primă audiție la Lupeni a pieselor de pe acest album, dar și a unora dintre piesele care l-au consacrat deja, Florin Paul Camen promite și o reîntâlnire a publicului din Valea Jiului cu artiști ai tinerei generații de folkiști talentați ai Văii Jiului, între care se regăsesc nume deja cunoscute precum: Raluca Ion, Ciprian Ciutre, Luminița Donisa, Sergiu Pârvulescu și Mihaela Jitaru. Invitat special este, de asemenea, poetul Călin Abrahamfi. Pentru acest concert folk, organizatorii au decis ca participarea publicului să fie gratuită.