Hunedoara: Clădire construită ilegal – DEMOLATĂ!

O clădire care a fost construită ilegal în parcul CORVIN din municipiul Hunedoara, în urmă cu 13 ani, a fost demolată marţi de autorităţile locale, în baza unei hotărâri definitive şi executorii emisă de o instanţă de judecată.

Clădirea a fost construită cu scopul ca în spaţiul acesteia să funcţioneze o pizzerie, un fast-food şi o patiserie, fără ca proiectul să respecte regimul de înălţime şi suprafaţa aprobată.

„Nu facem altceva decât să punem în aplicare o hotărâre a instanței de judecată care este definitivă și executorie. Pentru că nu a fost respectată autorizația de construcție la momentul ridicării acestei clădiri, instanța a decis că singura soluție pentru intrarea în legalitate este demolarea acestei construcții! În ultimii ani, construcția prezenta un real pericol pentru hunedoreni. Consider că asta trebuie să fie soarta tuturor clădirilor construite în urmă cu ani de zile care nu au respectat autorizațiile de construire sau a clădirilor abandonate de pe raza municipiului Hunedoara, cum este cazul celor trei blocuri de pe Str. 1 Decembrie 1918 construite înainte de 1989 ori blocul de pe Str. Barbu Ștefanănescu Delavrancea. Suntem hotărâți să curățăm orașul de aceste ruine care nu ne fac cinste!”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Imobilul avea regimul de înălțime D+P+2E și o suprafață utilă a parterului de 917,81 metri pătrați. Nefiind finalizată, construcția prezenta un real pericol pentru locuitorii municipiului Hunedoara, creând disconfort din cauza faptului că, în locul destinației de alimentație publică, clădirea se degradase și era folosită de persoane fără adăpost