Săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Muzeul Civilizației Dacice din Orăștie

Proiectul este derulat de Primăria Municipiului Orăștie în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Este vorba despre o investiție în valoare totală de peste 5 milioane de euro, care prevede înființarea unui nou muzeu al civilizației dacice în județul Hunedoara, la Orăștie, prin restaurarea, refuncționalizarea și dotarea clădirii de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 16 (Dp+P+2E, 2.862 mp suprafață desfășurată).

Sunt prevăzute: înlocuirea învelitorii imobilului, revizuirea șarpantei din lemn, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și de încălzire, anveloparea planșeelor, dotarea cu echipamente IT și cu mobilier etc.

Muzeul va prezenta expoziții permanente de etnografie și arheologie – „Civilizația Dacilor din Munții Orăștiei”, de icoane și de carte veche, precum și expoziții temporare.

Lucrările vor conduce la îmbunătățirea ofertei cultural și educaționale a orașului și a județului, dar și la îmbunătățirea infrastructurii urbane, pentru că o component importantă a proiectului se referă la reabilitarea și modernizarea străzilor din zona muzeului – parte carosabilă, trotuare și semnalizare rutieră (0,534 km).

Se va intervene pe străzile: Nicolae Bălcescu (tronsonul 2), Nicolae Iorga, Ion Creangă și Cetății.

Valoarea totală a investiției este de 24.283.201,91 lei, din care 22.821.748,98 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Perioada de implementare este de 43 de luni.