Demonstrație de robotică ”AlphaBit” la Primăria din Petroșani

Membrii echipei de robotică Alpha Bit de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani vor organiza, pe data de 14 decembrie 2019, la Petroșani, prima competiție națională demonstrativă de robotică din Valea Jiului. Evenimentul va avea loc la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani, în cadrul BRD First Tech Challange Romania, un eveniment cuprins în cadrul programului național ”Nație prin Educație”.

Cu acest prilej, la Petroșani se va da startul sezonului 4 Skytone al competiției BRD First Tech Challenge, iar echipa Alpha Bit va avea ocazia să prezinte publicului din Petroșani primul lor demo oficial. ”Evenimentul se va desfășura la fel ca și competițiile oficiale FTC. În cadrul acestuia vor avea loc atât Robot Inspection, cât și meciuri asemănătoare celor din cadrul regionalelor sau naționalelor. Mulțumim domnului primar Tiberiu Iacob Ridzi, așa cum transmitem mulțumiri Primăriei Municipiului Petroșani pentru sprijinul acordat echipei AlphaBit de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Petroșani pentru organizarea acestei competiții demonstrative, dar și pentyru sprijinul constant de care echipa noastră s-a bucurat până acum. Invităm echipele din județul Hunedoara și nu numai, să se înscrie la această competiție demonstrativă”, a declarat ing. Roland Szedlacsek, cadru didactic coordonator al echipei de robotică Alpha Bit de la Petroșani.

Un număr de maxim 10 echipe de robotică din România sunt așteptate la acest eveniment, înscrierile desfășurându-se, evident, on line, urmând linkul: https://forms.gle/d8ibmcZZMzWgwBpQ6

Termenul limită de înscriere este 1 decembrie 2019.

Pentru a-și susține acest proiect, dar și pentru a mulțumi autorităților locale de la Petroșani pentru sprijinul de până acum, membrii echipei Alpha Bit, împreună cu profesorul coordonator Roland Szedlacsek și directorul CNME, prof. Alexandru Lăutaru, au avut în aceste zile o întrevedere cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta s-a declarat, la finalul întâlnirii cu tinerii tehnicieni de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” deosebit de încântat de pasiunea lor dar și de propunerea lor de a așeza Petroșaniul pe harta localităților smart din România și le-a promis întregul său sprijin. ”Am primit vizita membrilor clubului de robotică AlphaBit de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani, care mi-au prezentat realizările sezonului 3 al competiției de roboți BRD First Tech Challenge, prezența la acest concurs fiind sprijinită de Primărie și Consiliul local. Împreună vom organiza, în luna decembrie, la Petroșani, concursul demonstrativ care marchează debutul sezonului 4 al acestei competiții, dar am aflat că planurile lor sunt mari și echipa dorește să concureze în toate sezoanele ce vor urma, astfel încât să ajungă la etapa internațională care se va desfășura în Detroit, Michigan. Îi felicit, le urez mult succes și îi asigur de tot sprijinul din partea mea și a consiliului local”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »