O propunere a consilierului local Ștefan Feszner de la Vulcan pentru fluidizarea traficului rutier din Valea Jiului

Traficul din ce în ce mai aglomerat, mai ales în orele de vârf, în toate localitățile Văii Jiului este și mai mult îngreunat de numărul mare de cursanți ai școlilor de șoferi, fapt care nu de puține ori duce la apariția blocajelor în trafic și crește chiar riscul de accidente.

În fața unor astfel de situații, autoritățile sunt de părere că trebuie luate urgent măsuri pentru descongestionarea traficului. Una din soluțiile vizate, propusă recent în forul legislativ de la Vulcan de către consilierul local Ștefan Feszner, vizează chiar școlile de șoferi. În opinia acestuia, activitatea școlilor de șoferi ar trebui reglementată, inclusiv prin stabilirea unui orar special în care acestea să poată fi prezente în trafic. ”Am propus Comisiei a circulație rutieră care funcționează în cadrul Primăriei municipiului Vulcan, cât și domnului primar, stabilirea unui interval orar în care autoturismelelor de tip ,,ȘCOALĂ” să li se restricționeze prezența în intervalul orar 7,00-9,00 și 15,00-17,00 pe principalele artere de circulație a municipiului și anume pe bulevardul Mihai Viteazu și strada Nicolae Titulescu, în zilele de luni până vineri. Excepție pot face, desigur, zilele de examinare. Consider că este o măsură foarte bună pentru fluidizarea traficului la orele de vârf și vine în sprijinul zecilor de cetățeni care mi-au solicitat acest lucru”, a declarat consilierul local Ștefan Feszner.

Pentru a-și susține și mai mult inițiativa, acesta a lansat pe pagina sa de socializare și un sondaj de opinia în care solicită părerea cetățenilor cu privire la propunerea sa. ”În calitatea mea de cetățean și conducător auto am constatat că traficul rutier în Municipiul Vulcan, ca de altfel în toată Valea Jiului, este din ce în ce mai aglomerat. În calitatea mea de consilier local am studiat soluțiile la care au ajuns și alte comunități din țară, printre care se numără și reglementarea activității în trafic a școlilor auto”, a mai spus Ștefan Feszner.

Oportunitatea adoptării unor măsuri similare este analizată și de municipalitatea din Petroșani, primarul Tiberiu Iacob Ridzi exprimându-și convingerea că o reglementare a activității școlilor de șoferi, în sensul aplicării unor restricții de circulație a acestora în orele de vârf, pe principalele artere rutiere din centrul localității, ar putea fi o soluție bună de fluidizare a traficului. În plus, autoritățile locale de la Petroșani studiază și posibilitatea de a introduce, în același scop, o serie de sensuri unice de circulație pentru anumite străzi din centrul orașului.