Slujire arhierească la Schitul din Băița

Marți, 7 ianuarie 2020, în ziua sărbătorii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” de la Băița, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În timpul slujbei, la momentul potrivit, Părintele diacon Bogdan Ilea a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Târnava de Criș, cu filia Livada, din cadrul Protopopiatului Brad.

La predică Preasfinția Sa a vorbit despre viața trăită de Sfântul Ioan Botezătorul în pustie, într-o tăcere profundă și simplitate sfântă, unde a putut lucra cu spor propria sa mântuire și a poporului nenumărat care mergea să-l caute.

Scurt istoric al schitului de la Băița

Schitul de maici „Acoperământul Maicii Domnului – Băiţa” a fost înfiinţat în anul 2003, iar lucrările de construcţie a bisericii s-au efectuat într-un timp foarte scurt, prin osârdia familiei domnului Remus Haiduc, ctitorul principal a lăcaşului de închinare. Piatra de temelie pentru construcţia bisericii a fost pusă la data de 24 martie 2003, de către Înalt Preasfinţitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, iar lucrările au început la 12 iunie. În toamna aceluiaşi an, la 26 octombrie, IPS Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a târnosit biserica închinată Maicii Domnului. Biserica este construită în formă de cruce grecească, iar exteriorul şi interiorul bisericii au fost împodobite parţial cu icoane medalion pictate în tehnica fresco.

Foto: Episcopia Devei și Hunedoarei