Dr. Aurel Vainer onorează galeria personalităților Doctor Honoris Causa de la Universitatea din Petroșani

Personalitate marcantă a comunității academice din România și, în general, a vieții publice din țara noastră, prof.dr. Aurel Vainer devine și membru de onoare al Universității din Petroșani, odată cu acceptarea distincției de ”Doctor Honoris Causa” care i-a fost conferită de Senatul Universității din Petroșani, în luna decembrie 2019, la propunerea rectorului Radu Sorin.

Președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, dr. Aurel Vainer, în vârstă de 88 de ani, este economist de profesie, absolvent al Academiei de Studii Economice din București, unde a obținut și titlul de doctor în economie, încă din anul 1966. Rolul său determinant în consolidarea legăturilor româno-israeliene şi promovarea imaginii României în lume a fost recunoscut la cel mai înalt nivel, dr. Aurel Vainer fiind decorat de Președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor.

”Vorbim despre una dintre personalitățile publice absolut remarcabile ale României, atât în domeniul academic și științific, cât și în viața socială, despre un om deosebit, respectat în țară și în străinătate. Noi, comunitatea academică din Valea Jiului, suntem deosebit de onorați de faptul că, prin intermediul domniei sale, am reușit să stabilim o serie de raporturi bilaterale cu instituții academice de prestigiu din Israel și din întreaga lume, așa cum suntem onorați de faptul că domnia sa a acceptat să devină membru de onoare al comunității academice din Valea Jiului”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Ceremonia de decernare a titlului de ”Doctor Honoris Causa” domnului dr. Aurel Vainer va avea loc joi, 16 ianuarie 2020 în Aula Magna a Universității din Petroșani. La eveniment și-au anunțat participarea, alături de corpul academic al Universității gazdă, personalități proeminente ale vieții culturale, economice, politice, academice și diplomatice din România și de peste hotare.