Consiliul județean Hunedoara face un apel la responsabilitate în dezbaterea publică a activității instituției

Conducerea Consiliului județean Hunedoara a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă primit la redacție, un apel la responsabilitate adresat tuturor forțelor politice, privind tratarea unor subiecte de interes din activitatea instituției. Vă prezentăm, integral, acest comunicat.

APEL LA RESPONSABILITATE

 2020 este anul în care, cei care conducem instituțiile administrației publice locale, vom da socoteală în fața cetățenilor pentru activitatea desfășurată în ultimii ani. Nu propria evaluare, ci aceea a oamenilor este cea care va spune dacă am reușit să facem dovada priceperii și a bunelor intenții sau nu. Pentru ca „examenul” să fie corect, este nevoie de un cadru care să asigure corecta și completa informare a cetățenilor județului Hunedoara cu privire la activitatea și proiectele derulate.

În acest sens, facem un apel adresat tuturor forțelor politice, competitorilor și celor implicați într-un fel sau altul în campaniile electorale ce vor avea loc în acest an, solicitând tratarea cu responsabilitate a temelor care pot avea efecte de panică și neîncredere în rândul cetățenilor. Interesul public și, cu atât mai puțin interesul politic, nu justifică acțiuni de imagine care au ca rezultat slăbirea încrederii cetățeanului în serviciile publice.

Din respect pentru pacienți, pentru familiile acestora, dar și din respect pentru munca întregului personal medical, credem că activitatea Spitalului Județean de Urgență, a sanatoriilor de pneumoftiziologie aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara și a centrelor de îngrijire și asistență, trebuie tratată cu prudență și responsabilitate, dincolo de calculele electorale.

De asemenea, facem un apel către instituțiile mass-media, a căror activitate o apreciem ca fiind vitală pentru sănătatea democrației, să trateze cu precauție informațiile pe care le vor primi în această perioadă. Nu tot ceea ce poate părea „spectaculos” este întotdeauna și adevărat. Avem toată deschiderea de a comunica transparent toate informațiile care ne sunt solicitate pentru a asigura informarea completă a cetățenilor județului Hunedoara.

Sănătatea este un domeniu care este încă departe de a funcționa perfect. Însă, prin eforturile susținute din ultimii 4 ani, Consiliul Județean Hunedoara a reușit să facă pași importanți în modernizarea și îmbunătățirea serviciilor medicale din cadrul SJU Deva. Extinderea Unității de Primiri Urgențe, dotarea cu aparatură medicală, construcția noii secții de Pediatrie, modernizarea secțiilor de Cardiologie și Chirurgie, dotarea noului Bloc Operator, mutarea activității unor secții în corpul nou de clădire și dotarea cu aparat RMN, sunt doar câteva dintre obiectivele realizate sau aflate în curs de realizare.

De asemenea, din punct de vedere economic, situația financiară s-a îmbunătățit prin reducerea datoriilor istorice moștenite acumulate până în 2016. Atât asigurarea hranei pacienților, cât și a condițiilor de spitalizare, a medicamentelor și curățeniei, au fost, sunt și vor rămâne obiective prioritare pentru conducerea Consiliului Județean Hunedoara.

În final, îi asigurăm pe locuitorii județului Hunedoara că eforturile noastre vor continua, sănătatea populației și asigurarea serviciilor medicale de înaltă calitate, în condiții de siguranță pentru pacienți, fiind prioritare pentru noi.

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara