Buget orientat prioritar pe investiții, în 2020, la Petroșani

Municipalitatea din Petroșani va avea, în acest an, un buget consistent care, în opinia primarului Tiberiu Iacob Ridzi, va asigura nu doar funcționarea fără probleme a administrației locale în anul 2020, ci și finanțarea unor importante investiții publice.

”Încă lucrăm la creionarea bugetului local pentru anul 2020, dar ceea ce pot să vă asigur este că pentru acest an nu avem, la Petroșani, un buget de austeritate, ci dimpotrivă, putem vorbi despre un buget de investiții. Lucrările publice pe care ni le propunem vor fi numeroase și vor viza, în primul rând, reabilitarea infrastructurii publice”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

De altfel, primarul Petroșaniului spune că investițiile în infrastructură constituie ”cheia” prin care nu doar Petroșaniul, ci întreaga Vale a Jiului poate deveni un punct de atracție pentru investitori, pentru turiști, dar și pentru cetățenii din această regiune. ”Eu sunt convins că multe din problemele Văii Jiului se vor rezolva de la sine, în momentul în care vom avea o infrastructură publică bună, în momentul în care căile rutiere de acces nu doar în interiorul Văii Jiului, ci și spre Valea Jiului vor fi bine puse la punct în mod corespunzător. Avem nevoie și de un drum expres de la Petroșani către autostrada A1, așa cum avem nevoie și de drumul spre Herculane, dar și de drumul turistic Petroșani-Voineasa și vom căuta soluții în această direcție”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Bugetul local pentru anul 2020 al Primăriei și Consiliului local al municipiului Petroșani urmează să fie conturat de specialiștii Primăriei în zilele următoare, după care va fi lansat în dezbatere publică și, în cursul lunii februarie, va fi supus dezbaterii și aprobării în Consiliul local.